• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Tokrat brez presenečenja v Kamniku

Tokrat brez presenečenja v Kamniku

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 19. kroga Sportklub prve odbojkarske lige doma premagale SIP Šempeter s 3:0 (23, 14, 21). V sredo, 9. februarja, bodo v svoji zadnji tekmi rednega dela srednjeevropske lige gostile zagrebško Mladost. Tekma se bo začela ob 20. uri.

Calcit Volley - SIP Šempeter    3:0 (23, 14, 21)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnici: Miklošič, Tovornik.

Calcit Volley: Pavlović Mori 6, Špoljarič (L), Mihevc 3, Javornik 1, Radišković, Šiftar 5, Vovk, Brulec Kostić 16, Boisa 8, Janežič (L), Sillah 11, Zorman 4, Čižman 1. Trener: Gregor Rozman.

SIP Šempeter: Lukman, Božič 1, Koren 11, Črnila 1, Mihalinec 2, Vidali 9, Trbojevič-Ovčar, Lekše 5, Mazej (L), Štampar 6, Gimpelj 3. Trener: Beno Božič.

Sredi oktobra, v četrtem krogu državnega prvenstva, so Šempetranke v Kamniku presenetile aktualne državne prvakinje, ki po tej tekmi v domačih tekmovanjih niso več izgubile. Proti koncu decembra so osvojile pokalno lovoriko, v prvenstvu pa so na dobri poti, da si predčasno zagotovijo najboljši položaj v končnici. Na drugi strani so varovanke Bena Božića nihale v igri, tako da so trenutno na četrtem mestu prvenstvene lestvice, v pokalu pa so v polfinalu izgubile z Novo KBM Branikom.

V domači ekipi je po daljšem času tekmo spet začela Naja Boisa, namesto odstotne Lucille Charuk pa je priložnost na blokerskem mestu dobila Anja Zorman. Čeprav so Kamničanke z dvema zaporednima blokoma Fatoumatte Sillah povedle s 5:1, so gostje z asom Maše Božič izid že na peti točki izenačile. Do osme točke so Šempetranke še držale korak z domačo ekipo, s štirimi zaporednimi pa so Kamničanke spet prišle do štirih točk prednosti (12:8). Beno Božič je serijo domačih točk skušal prekiniti s polminutnim odmorom. Toda tudi to ni zaustavilo Kamničank, ki so po novi napaki gostij povedle s 15:9, na servis slavljenke, Mance Lenart, ki danes praznuje 24-ti rojstni dan, pa z 19:11. Šempetranke so na servis Maše Božič svoj zaostanek znižale le na tri točke (16:19), z dvema zaporednima asoma Neje Vidali in blokom Lekše pa sta bili ekipi na dvajseti točki izenačeni. Z asom Mije Šiftar, še ene povratnice v kamniško ekipo, so domače odbojkarice prišle do dveh zaključnih žog, drugo je izkoristila Sillah.

Do sedme točke so Šempetranke držale korak s Kamničankami, ki so na servis Olivere Brulec Kostić pobegnile za šest točk (13:7). Zadnjo je dosegla Boisa. Visoko vodstvo ni zaustavilo domače ekipe, ki je po bloku Anje Zorman svojo prednost povečala na osem točk (16:8), po drugem polminutnem odmoru gostij pa je dosegla še eno točko. Visoke prednosti Kamničanke niso zapravile, vodstvo z 2:0 v nizih je potrdila Živa Javornik.

V začetku tretjega niza so Kamničanke povedle s 4:1, vendar so Šempetranke s tremi zaporednimi točkami Tie Koren in dveh napakah domače ekipe povedle s 6:4. Brulec Kostić je na sedmi točki izid izenačila, z blokom Neje Čižman pa je z blokom Kamničanke spet popeljala do vodstva (12:11). Domače odbojkarice so dosegle še tri zaporedne točke. Po polminutnem odmoru Bena Božiča so gostje z blokom Tie Koren, njenim četrtim na tekmi, zaostanek prepolovile (14:16), toda po uspešnem napadu Boisa je bilo že 20:15 za Calcit Volley. Zadnjo točko na tekmi je dosegla kamniška kapetanka, Brulec Kostić.

Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »V prvem nizu smo po visokem vodstvu naredili serijo lastnih  napak, imeli nekaj težav na sprejemu, v napadu pa smo bili neučinkoviti, toda v končnici so se zadeve postavile na svoje mesto. Kljub vsemu smo tekmo mirno pripeljali do konca, veseli pa me, da se mlajše igralke, ki so bile dlje časa poškodovane, počasi vračajo v formo. Videli smo, da je bila prisotna nervoza, tudi nekaj nezanesljivosti, toda zato so takšne tekme. Dobro je, da smo bolj ali manj na treningih spet v polni zasedbi in da potem tudi na tekmah lahko računamo na čim več igralk.«

Beno Božič, trener SIP Šempetra: »Naša težava je, da si mlajše igralke naložijo preveč bremena, zato težko ocenjujejo, kaj so naredile prav, kaj ne, za katero napako pa so krive nasprotnice. Zadnjih osem, devet tekem smo igrali proti močnejšim nasprotnicam, potem nam še ta covid-19 kroji igralsko zasedbo, tako da smo zdaj res v negativnem nizu, zato komaj čakam tekme proti nam enakovrednim ekipam. Zavedamo pa se, da moramo biti stoodstotni, da smo konkurenčni drugim ekipam, če pa nismo, je pa to, kar smo nocoj videli, naša realnost. Dejstvo je, da se zdaj tudi druge ekipe na nas bolje pripravijo kot v začetku sezone.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica