• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Ogrevanje za sredino tekmo z Vasasem

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 17. kroga Sportklub prve odbojkarske lige doma premagale Krim s 3:1 (11, 11, -22, 12). V sredo, 26. januarja, se bodo Kamničanke ob 20. uri v desetem krogu srednjeevropske lige prav tako doma pomerile z Vasasem iz Budimpešte. Tekma bo odločala o prvem mestu po rednem delu tekmovanja.

Calcit Volley - Krim   3:1 (11, 11, -22, 12)

Kamnik - Športna dvorana Kamnik, gledalcev 60, sodnika: Kramar, Jovanović.

Calcit Volley: Pavlović Mori 3, Špoljarič (L), Mihevc 1, Javornik 3, Radišković 8, Vovk, Brulec Kostić 12, Boisa, Janežič (L), Charuk 10, Sillah 23, Zorman 1, Čižman 9. Trener: Gregor Rozman.

Krim: K. Mohorič 6, Frelih 2, Deželak 1, J. Mohorič 4, Bavdaž 5, Jovanović 4, P. Blažič 8, Jerman (L), Kenda 1, Krašovec 9, Šuštaršič (L). Trener: Tina Pajančič.

Tudi v četrti medsebojni tekmi v letošnji sezoni so Kamničanke premagale ljubljanski Krim, za katerega je bila to prva tekma letos. V kamniški ekipi so priložnost za igro dobile vse igralke, manjkala je le najmlajša, Mija Šiftar, po daljšem času pa sta zaigrali tudi povratnici po poškodbi, Naja Boisa in Ana Marija Vovk. Po dveh gladko dobljenih nizih so gostje v tretjem izkoristile nezbranost v domači ekipi, ki večine niza ni odigrala v najboljši zasedbi, v četrtem pa so domačinke že na začetku niza postavile stvari na svoje mesto in prišle do nove zmage v domačem prvenstvu.

V prvem nizu so domače odbojkarice z blokom Lucille Charuk povedle s 7:2, tudi po polminutnem odmoru Tine Pajančič, ki je nocoj vodila Krim namesto obolelega Jožeta Časarja, pa se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. S štirimi zaporednimi točkami Fatoumatte Sillah so Kamničanke povedle s 13:4, še eno, za vodstvo s 14:4 je dodala Olivera Brulec Kostić. Do konca niza je domači trener Gregor Rozman v igro poslal igralke s klopi, tudi Boiso, še naprej pa so bile Kamničanke razigrane in po bloku Neje Čižman ekspresno dobile uvodni niz.

Tudi v drugem niz so varovanke Gregorja Rozmana hitro prišle do visoke prednosti, ko so s štirimi zaporednimi točkami, zadnjo je dosegla Brulec Kostić, gostjam pobegnile za štiri točke (7:3). Krimovke so se z asom Nika Bavdaž še približale na dve točki zaostanka, toda po bloku Andjelke Radišković je bilo 10:5 za kamniško ekipo. Do odločilne prednosti so domače odbojkarice prišle s tremi zaporednimi točkami Čižmanove, ko so povedle s 16:8. Rozman je spet temeljito premešal ekipo, priložnost za igro je dobila še Ana Marija Vovk, krimovke pa so do konca niza dosegle le še tri točke.

V tretji niz je domača ekipa vstopila z igralkami, ki običajno igrajo manj, kar so gostje izkoristile na najboljši možni način. Ob boljšem servisu in igri v napadu so z dvema asoma Pie Blažič povedle s 13:8, visoke prednosti pa se niso ustrašile. Čeprav je Rozman proti koncu niza v igro poslal svoje najboljše igralke, se Ljubljančanke tega niso ustrašile. Po asu Mojce Deželak je bilo že 21:14, na koncu pa so po lastni napaki Kamničank izkoristile svojo prvo zaključno žogo za svoj prvi niz v medsebojnih tekmah letošnje sezone.

Po izgubljenem nizu so Kamničanke v četrtega spet vstopile v najmočnejši zasedbi in po dveh zaporednih točkah Čižmanove gostjam pobegnile za pet točk (6:1). Gostujoča trenerka se je odločila za polminutni odmor, vendar so tudi po njem prevladovale domače odbojkarice, ki so na servis Radiškovićeve in uspešnem napadu Sillahove dosegle tri zaporedne točke za vodstvo s 14:5. Visoke prednosti Kamničanke niso zapravile, bile so dovolj zbrane in učinkovite v napadu, da so prišle še do petnajste zmage v domačem prvenstvu. Peto zaključno žogo je izkoristila Brulec Kostićeva.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Nimam česa komentirati, razen tega, da se je Krimu ta 'koronski' odmor bolj poznal, kot sem pričakoval in ni bil na ravni, kot smo ga pričakovali. Saj pravim, vse, z izjemo tretjega niza, je bilo z naše strani korektno.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica