• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Sedemnajst kamniških blokov za zmago v Kanalu

Image

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi dvanajstega kroga Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh premagali Salonit Anhovo s 3:1 (19, 19, -23, 22). Kamničane v torek, 21. decembra, ob 17. uri, v ljubljanski dvorani Tivoli čaka polfinalna tekma pokala Slovenije. Njihov nasprotnik bo Merkur Maribor.

Salonit Anhovo  - Calcit Volley 1:3 (-19, -19, 23, -22)

Kanal – Športna dvorana Kanal, gledalcev , sodnika: Klinar, Pevc.

Salonit Anhovo: Boharev 10, Stojanovič, Šarić (L), Jereb, Karnel 2, Jeklin, Lazar, Kavčič 2, Maretič, Radosavljević 14, Okroglič (L), Kovačič, Vrtovec 18, Ristić 10. Trener: Rade Dačović.

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 9, Purić, Kosmina 2, Gasparini 16, Klobučar 13, Siirilä 12, Brulec, Beravs, Plot (L), Mujanović 4, Pavlović 20. Trener: Matija Pleško.

Čeprav bosta ob ekipe v začetku prihodnjega tedna nastopili na zaključnem turnirju pokala Slovenije, Kanalci se bodo v polfinalu pomerili z ACH Volleyjem, Kamničani pa z Merkur Mariborom, je bil njun drugi letošnji obračun v domačem prvenstvu zelo pomemben v boju za tretje mesto po rednem delu tekmovanja. V Kamniku so do zmage prišli odbojkarji Calcit Volleyja, ki so bili s 3:1 boljši tudi v Kanalu. Ob tem so dosegli kar 17 blokov, kar devet Tommi Siirilä.

V prvem nizu so kamniški odbojkarji z asom Mitje Gasparinija, ki je pred tem dosegel še blok in bil uspešen v napadu, povedli z 9:5. Čeprav je domači trener Rade Dačović vzel polminutni odmor, to ni spremenilo razmerja moči na igrišču, kajti na manj kot tri točke zaostanka njegovi varovanci niso več prišli. Zadnjič pri izidu 8:11, do odločilne prednosti pa so Kamničani prišli na servis Mihe Bregarja, ki je serijo štirih zaporednih začetnih udarcev zaključil z asom, na semaforju pa je bilo 19:10 za Calcit Volley. Kamniško zmago v uvodnem nizu je potrdil Jan Klobučar.

Tudi v drugem nizu so bili boljši kamniški odbojkarji, ki so po zaslugi Tommija Siirilä predvsem prevladovali v bloku, boljši pa so bili tudi na servisu in v napadu. Razpoloženi Gasparini je v začetku niza poskrbel za kamniško vodstvo s 5:1, vendar so se domačini z asom Matica Vrtovca hitro približali le na točko zaostanka (4:5). Po polminutnem odmoru Matije Pleška so spet prevladovali Kamničani, ki so s kar tremi zaporednimi bloki Siirilä domačinom pobegnili za šest točk (12:6). Kanalci so se jim z blokom Marka Radosavljevića še približali na dve točki zaostanka (15:17), vendar do preobrata ni prišlo. Kamničani so v nadaljevanju niza spet prevzeli vajeti igre v svoje roke in z Bregarjevim uspešnim napadom povedli z 2:0 v nizih.

Tretji niz je bolje začela domača ekipa, ki je po dveh zaporednih uspešnih napadih Srećka Ristića vodila z 10:6. Z asom Danila Pavlovića so se jim Kamničani približali na 12:13, toda Ristić je z novo točko Kanalcem spet zagotovil prednost štirih točk (16:12). Toda tudi ta prednost jim še ni zagotavljala, da bodo prišli do zmage v tretjem nizu, kajti po njihovi lastni napaki so gostje zaostajali le za točko (16:17). Z asom Bregarja so Kamničani v končnici niza povedli z 22:21, vendar je Radosavljević Kanalcem zagotovil dve zaključni žogi. Drugo je nato sam tudi izkoristil.

V četrtem nizu so domači odbojkarji s točko Ristića povedli z 10:7, po polminutnem odmoru Matije Pleška pa so s točko Radosavljevića pobegnili že na 16:10. Tokratni polminutni odmor je le predramil kamniško ekipo, ki je z odlično igro v bloku, dva je dosegel Nik Mujanović, po enega pa Siirilä in Klobučar prišla na točko zaostanka, že v naslednjem napadu pa je Klobučar izid na šestnajsti točki izenačili. S šestnajstim kamniškim blokom, prvim Bregarja, so Kamničani pred vstopom v končnico niza po dolgem času pet vodili (21:20), še bližje končni zmagi pa so bili po uspešnem napadu Danila Pavlovića in novim blokom Mujanovića (23:20). Prišli so tudi do treh zaključnih žog, Klobučar je izkoristil drugo.

Izjava po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Resnično smo lahko zadovoljni s svojo igro v bloku, lahko bi bil tudi kakšen več, ampak to je res lepa številka. Po dveh prepričljivo dobljenih nizih smo v tretjem nekoliko zašli v težave, ker so Kanalci začeli veliko bolje servirati, v napadu pa so veliko tvegali, kar se jim je obrestovalo. Na drugi strani smo mi nekoliko popustili na servis, spet pa smo zgrešili nekaj 'lahkih' žog. Veseli pa me, kako so fantje tudi po zaostanku 10:16 v četrtem nizu verjeli vase in se je videlo, da smo na pravi poti. Vsekakor je to dobra popotnica za torkovo polfinalno tekmo pokala Slovenije, ko nas čaka tekma z Mariborčani.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica