• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Branilci pokalnega naslova zanesljivo na zaključni turnir

Odbojkarji Calcit Volleyja so v drugi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije doma premagali Črnuče s 3:0 (13, 12, 15). Pred tednom dni so v Črnučah slavili s 3:0 (20, 17, 20), tako da so se uvrstili na zaključni turnir, ki bo 21. in 22. decembra v ljubljanski dvorani Tivoli. V soboto se bodo Kamničani v domači dvorani v enajstem krogu Sportklub prve odbojkarske lige pomerili s Panvito Pomgradom. Tekma se bo začela ob 20. uri.

Calcit Volley – Črnuče  3:0 (13, 12, 15)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 50.

Calcit Volley: Kos 2, Hribar (L), Bregar 9, Purić 2, Kosmina 3, Gasparini 7, Klobučar 4, Siirilä 9, Brulec 1, Beravs 1, Plot (L), Mujanović 12, Pavlović 5. Trener: Matija Pleško.

Črnuče: Verdinek (L), Mihelčič, Prevorčnik, Vilar, Gornik, Tepič, Rojnik, Bošnjak, Sešek, Oman 3, Karadža Pevc (L), Jančič, Hodžič Šlejkovec, Mejal. Trener: Jurij Žavbi.

Kamniški odbojkarji so velik korak proti zaključnemu turnirju pokala Slovenije, na katerem bodo branili pokalni naslov, naredili že na prvi tekmi v Ljubljani. Tudi na povratni tekmi niso ničesar prepustili naključju. Z odlično igro v bloku, v treh nizih so nasprotnika kar trinajstkrat zaustavili z blokom, od tega Tommi Siirilä petkrat, Miha Bregar pa enkrat manj, so ob dobrem servisu, dosegli so kar deset asov in učinkovitemu napadu nadigral goste s Črnuč. S kom bodo igrali v polfinalu, bo znano po večerni tekmi med ekipama Merkur Maribor in Panvita Pomgrad. V prvi so s 3:1 doma zmagali Mariborčani, povratna pa je v Murski Soboti. 

Že na začetku prvega niza so varovanci Matije Pleška, ki je tekmo začel v svoji trenutno najboljši postavi, z blokom Siirilä gostom pobegnili za štiri točke (7:3), s štirimi točkami pa so vodili tudi še na sredini niza (14:10). Črnučani so se jim še približali na tri točke zaostanka, niz pa je bil odločen po seriji odličnih servisov Mitje Gasparinija, ki je dosegel tudi dva asa in vodstvu Kamničanov z 20:11. S četrtim kamniškim asom je uvodni niz končal Siirilä.

Še bolj prepričljivo so domačini do zmage, s tem pa tudi uvrstitve na zaključni turnir, prišli v drugem nizu, ko je bilo vse odločeno po novi seriji odličnih servisov Gasparinija in vodstvu s 15:6. Ob koncu niza je Pleško v igro poslal Žana Beravsa, Nika Mujanovića, Timoteja Gala Kosa in Martina Kosmino, ki so dobro opravili svojo nalogo, tokrat pa se je niz končal z lastno napako gostov na servisu.

V tretjem nizu je Pleško odpočil še Miho Bregarja, svoje pa je k uspehu kamniške ekipe dodal še Diko Purić. Spet je nase opozoril Mujanović, ki je od trenutka, ko je stopil na igrišče, do konca tekme zaključil kar devet od enajstih napadov, dosegel pa je tudi tri ase. Na sredini niza so Kamničani po uspešnem napadu Kosmine gostom pobegnili za šest točk (15:9), po asu Mujanovića je bilo že plus deset za Calcit Volley (21:11). Tekma se je končala z asom Žana Beravsa.

Izjava po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Z naše strani je bila odigrana korektna tekma in temu primeren je bil tudi rezultat. Pohvalil celotno ekipo, timski duh deluje, hkrati pa sta spet imela nadpovprečno dobro partijo Miha Bregar in Nik Mujanović, ampak bolj pomembno je, da smo dobro delovali kot ekipa. S podobno igro moramo nadaljevati, dejstvo pa je, da je vsak naslednji tekmec zgodba zase. Še vedno imamo svoje težave, vendar so fantje pridni, trenirajo, kolikor je to možno in pozitivno zremo v naslednjo tekmo.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica