• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Kamničani zakorakali proti zaključnemu turnirju

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije v gosteh s 3:0 (20, 17, 20) premagali Črnuče. Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 8. decembra, ob 16. uri, v športni dvorani Kamnik, v soboto, 4. decembra pa varovance Matije Pleška v desetem krogu Sportklub prve odbojkarske lige čaka gostovanje v Novem mestu. Tekma s Krko bo na sporedu ob 20. uri.

Črnuče – Calcit Volley 0:3 (-20, -17, -20)

Ljubljana – Dvorana Maksa Pečarja, gledalcev 100, sodnika: Zajec, Perčič.

Črnuče: Verdinek (L), Mihelčič, Prevorčnik, Vilar, Gornik 5, Tepič, Rojnik 6, Bošnjak 11, Sešek 6, Oman 3, Karadža Pevc (L), Jančič 1, Hodžič Šlejkovec, Mejal 2. Trener: Jurij Žavbi.

Calcit Volley: Kos 1, Hribar (L), Bregar, Purić 6, Kosmina, Gasparini 8, Klobučar 8, Siirilä 10, Brulec 2, Beravs, Plot (L), Mujanović 2, Pavlović 10. Trener: Matija Pleško.

Pred osemnajstimi dnevi so morali kamniški odbojkarji vložiti kar nekaj napora, da so v sedmem krogu domačega prvenstva zlomili odpor Črnučanov, po slabši igri in visokem porazu v derbiju minulega kroga proti ACH Volleyju pa je bila njihova prva četrtfinalna tekma v tekmovanju, v katerem branijo lanskoletni naslov, še toliko bolj pomembna. Toda Kamničani tokrat niti v enem trenutku niso dovolili, da bi se jim domača ekipa nevarneje približala, ob boljšem napadu pa so predvsem prevladovali v bloku.

V uvodnem nizu so Črnučani s Kamničani držali korak do izida 12:13, ko je zadnjo točko zanje dosegel Črt Bošnjak. Na servis Dika Purića so jim gostje prvič pobegnili za štiri točke (19:15) in niti drugi polminutni odmor domače ekipe ni več vrnil na stare tirnice. V končnici sta Jan Klobučar in Diko Purić poskrbela, da ni prišlo do nobenega presenečenja.

Še bolj prepričljivo igro so kamniški odbojkarji prikazali v drugem nizu, ko so z asom Tommija Siirilä pobegnili za štiri točke (7:3), po lastni napaki domače ekipe pa že za šest (13:7). Z dvema zaporednima asoma Jurija Omana so se jim Črnučani še približali na štiri točke zaostanka (10:14), zadnjič pri izidu 13:17, to pa je bilo z njihove strani tudi bolj ali manj vse. Vodstvo z 2:0 v nizih je potrdil razigrani finski bloker v kamniški ekipi.

Tudi v tretjem nizu so prevladovali gostje, ki so po dveh zaporednih točkah Danila Pavlovića povedli z 10:6, z blokom Siirilä pa s 16:9. S tem je bila tekma v glavnem odločena, čeprav so se domačini nekajkrat še približali na štiri točke zaostanka, vsega pa je bilo konec po njihovi lastni napaki na servisu.

V prvih treh četrtfinalih tekmah, ki so bile odigrane prejšnji teden, so bile uspešne domače ekipe. Merkur Maribor je doma premagal Panvito Pomgrad s 3:1, ACH Volley je bil s 3:0 boljši od Hiše na kolesih Triglav, Salonit Anhovo pa prav tako brez izgubljenega niza od novomeške Krke. Vse štiri povratne tekme bodo na sporedu prihodnjo sredo.

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica