• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


V Kamniku se je po več kot 30 letih ponovno odvil boksarski spektakel

Foto utrinki

V nedeljo, 14.11.2021 je Boksarski klub Hayat Kamnik v OŠ Toma Brejca po več kot 30 letih obudil boksarsko tekmovanje na domačih tleh in organiziral Pokal Kamnika v boksu, ki je bilo hkrati tudi 5. kolo slovenske boksarske lige. Tekmovalo je 40 boksarjev, torej se je v ringu odvilo 20 spektakularnih dvobojev. Z borbami so začeli mlajši tekmovalci, borbe pa so z minute v minuto postajale zanimivejše, saj se je z izkušnjami in starostjo vse do članov stopnjeval tempo in moč udarcev. Tekmovala so tudi dekleta, ki so z odličnimi predstavami dokazale, da je boks lahko tudi ženski šport. Prvič v zgodovini boksarske lige je organizator in predsednik BK Hayat g. Boštjan Veinhandl poskrbel, da so tekmovalci prejeli tudi kolajne, trije najboljši klubi pa tudi pokale. Največ zmag in zlati pokal Kamnika je osvojil ŽBK Maribor, srebrnega BK Knockout Ljubljana, tretje mesto pa sta si delila Fight club Ljubljana in BK Boxeo Novo mesto. Tekmovalci in trenerji so bili navdušeni nad organizacijo, saj so poleg kolajn in pokalov imeli tudi pogostitev v VIP sobi, kar je tudi novost na boksarskih tekmovanjih. Prav tako smo organizirali uradno otvoritev, s slovensko himno, kjer so vsi tekmovalci in trenerji stopili v kolone ter v rokah držali tablo z imenom kluba za katerega so tekmovali. Z govorom je vse navzoče pozdravil župan Kamnika, g. Matej Slapar. Častni gostje pa so bili tudi podžupan Kamnika g. Sandi Uršič, slavni kamniški boksar in bivši trener Boksarskega kluba Kamnik, ki je deloval pred več kot 30 leti g. Bojan Galin ter Tadej Černoga, ki je pred slabim mesecem na Svetovnem prvenstvu v Olimpijskem boksu v Beogradu odlično boksal in z uvrstitvijo na 10. mesto poskrbel za najboljšo uvrstitev na SP v boksu v zgodovini Slovenije.

Za popestritev dogajanja sta v ringu poskrbeli tudi hostesi, ki sta vsako rundo naznanili s sprehodom dvignjene table s številko v ringu. Za Boksarski klub Hayat Kamnik so nastopili Haya Veinhandl Obaid, Stepan Kholodov in Žan Predalić, ki je tudi osvojil svojo prvo zmago na boksarski ligi. Z dogodkom smo navdušili vse tekmovalce, trenerje in gledalce, ki so navdušeni, da se boks v Kamniku razvija naprej. Že včasih je bilo v Kamniku kar nekaj uspešnih boksarjev, zato je bil posnet tudi dokumentarni film avtorjev Dušana Moravca in Leona Marka z naslovom: Stisnjeni v kotu – zgodba o kamniškem boksu, ki je pripoved o borcih, trenerjih, ljubiteljih in bolj ali manj naključnih udeležencih tega športa. Je pripoved o Janezu Galetu, trenerju, promotorju in avtorju edine slovenske knjige o boksu, človeku, ki je svoje življenje posvetil boksu; je pripoved o bratih Barakovič iz Kamnika uspešnih tekmovalcih, ki so rezultate nizali tudi v tujini.

Po dolgem času premora smo se odločili, da boksarski spektakel pripeljemo tudi v Kamnik in s tem spomnimo Kamničane, da so lahko ponosni na svojo zgodovino športa in da jo želimo pisati še naprej.

Katarina Kumer

 


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica