• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


V Švico z minimalno prednostjo

Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi tekmi prvega kroga pokala CEV doma premagale Viteos Neuchatel s 3:2 (20, -25, 22, -23, 10). Povratna tekma bo na sporedu v četrtek, 25. novembra, ob 20. uri, v Neuchatelu. V soboto, 20. novembra, bodo Kamničanke v devetem krogu Sportklub prve odbojkarske lige 18. ob uri gostovale v Novi Gorici pri GEN-I Volleyju.

Calcit Volley – Viteos Neuchatel   3:2 (20, -25, 22, -23, 10)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Cildir (Turčija), Boris (Italija).

Calcit Volley: Pavlović Mori 2, Špoljarič (L), Mihevc 2, Javornik, Šiftar 9, Radišković 6, Brulec Kostić 6, Lenart, Boisa 2, Janežič (L), Charuk 21, Sillah 17, Zorman 2, Čižman 2. Trener: Gregor Rozman.

Viteos Neuchatel: Muller, Muenstermann, Petitat, Mottis (L), Sulser 9, Đapić 16, Gross 9, Boillat, Troesch 3, Knutti, De Micheli, Scambray 18, Wassner 3, Holt 14. Trenerka: Lauren Bertollaci.

Tako kamniška ekipa, kot ekipa iz Neuchatela, sta v lanski sezoni osvojili naslov državnih prvakinj in sta letošnjo evropsko sezono začeli v ligi prvakinj. Za obe ekipi je bil v kvalifikacijah lige prvakinj usoden ukrajinski Prometej Dnipro, ki je Kamničanke izločil v drugem krogu, Švicarke pa v tretjem krogu kvalifikacij.

Do enajste točke so bile gostujoče odbojkarice, izenačene z domačimi, ki so na servis Andjelke Radišković dosegle štiri zaporedne točke za vodstvo s 15:11. Do visokega vodstva so Kamničanke prišle tudi zahvaljujoč velikemu številu lastnih napak Švicark, ki so jih do tega trenutka naredile kar osem. Tudi v nadaljevanju niza so gostje delale lastne napake, po bloku Lucille Charuk pa je bilo že 20:13. Prvo zaključno žogo za domače vodstvo z 1:0 v nizih je priborila Olivera Brulec Kostić, po napaki gostij so Kamničanke izkoristile drugo.

V drugem nizu so švicarske odbojkarice zmanjšale število lastnih napak, na servis Kyre Holt pa so naredile serijo sedmih zaporednih točk. Američanka v dresu Viteosa je dosegla tudi dva asa. Kamničanke so se vrnile v igro z vstopom Fatoumatte Sillah, ki je s tremi bloki in uspešnim napadom domačo ekipo približala gostjam na tri točke zaostanka (12:15). Na šestnajsti točki je sledilo izenačenje, z asom Mije Šiftar pa so Kamničanke povedle z 18:17. Z asom Holtove je Viteos v končnici prvi prišel do dveh točk prednosti (22:20), a je Sillah izid že na dvaindvajseti točki izenačila, Charuk pa z blokom Kamničankam priborila prvo zaključno žogo za vodstvo z 2:0 v nizih. Žal je ostala neizkoriščena, zato pa je drugo za izenačenje v nizih izkoristila Holt.

Čeprav so gostje v začetku tretjega niza povedle s 3:0, so jih Kamničanke na tretji točki že ulovile. Na servis Katje Mihevc so nato domačinke prišle do dveh točk prednosti (7:5). Domače odbojkarice so nekoliko lažje zadihale po uspešni akciji Brulec Kostićeve, zanjo pa še Radiškovićeve, ko so svojo prednost podvojile (11:7). Vendar njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti na servis Američanke Holtove so po treh lastnih napakah domačink in napadu Barabare Đapić je Viteosu uspel preobrat za vodstvo s 14:12. Serijo petih zaporednih točk je z blokom prekinila šele Katja Mihevc. Pred vstopom v končnico niza je Tiata Scambray svoji ekipi zagotovila že štiri točke prednosti (18:14), ki pa gostjam ni zagotavljala mirnega nadaljevanja. Težave gostij so se začele na servis Mije Šiftar, ki je imela nemalo zaslug, da so Kamničanke s preobratom prišle do treh točk prednosti (23:20). Vodstvo Calcit Volleyja z 2:1 v nizih je zagotovila Sillah.

Tudi v tretjem nizu so prve do treh točk prišle švicarske odbojkarice, ki so Jasmine Gross povedle z 8:5. Z asom Mije Šiftar so Kamničanke, ki so sicer skozi vso tekmo prevladovale v bloku, boljše pa so bile tudi na servisu, izid že na osmi točki izenačile. Do 17. točke sta se ekipi menjavali v vodstvu in šele po asu Anje Zorman, ki je vstopila na servis, so domače odbojkarice prve nasprotnicam pobegnile za dve točki (18:16). Po polminutnem odmoru je kamniška specialistka za začetni udarec dosegla še drugi zaporedni as. Vendar so Kamničanke hitro zapravile visoko vodstvo, saj so gostje prišle kar do štirih zaključnih žog, spet pa je bila za domače sprejemalke nerešljiva uganka Holtova. Tri zaključne žoge so slovenske državne prvakinje še ubranile, četrto pa so poslale v avt.

V začetku tie-breaka je v domači ekipi dobro delovala naveza Pavlović Mori - Charuk, ki je imela največ zaslug, da sta bili ekipi do šeste točke skupaj. Toda na menjavo strani so s prednostjo dveh točk odšle gostje, ki so z blokom Đapićeve pobegnile za tri točke (9:6). Vendar se Kamničanke niso predale. Neja Čižman je izid že na deveti točki izenačila, Mija Šiftar pa domačinke popeljala do vodstva z 11:10. A s tem težav gostij še ni bilo konec, kajti na servis Čižmanove in po bloku Charukove je bilo že 13:10. Tudi po polminutnem odmoru avstralske trenerke Lauren Bertolacci so Kamničanke dosegel še dve točki za težko priborjeno, vendar zasluženo zmago. Tekma se je končala z napako švicarskih odbojkaric.

Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Tudi če bi danes izgubili z 2:3 ali 0:3, je bil to šele prvi polčas. Natančno vemo, kaj nas v Švici čaka, to smo vedeli že pred tekmo, zdaj še toliko bolj. Ta zmaga je sicer lepa, krasna, sem vesel zanjo, ampak smo šele na pol poti. Potrdilo pa se je, da Švicarke igrajo tipičen ameriški način igre, s čvrsto blok obrambo in izredno hitro igro, ki je v Evropi nismo navajeni. Na to igro smo se prilagodili, naredili pa smo preveč lastnih napak, kar bo treba na povratni tekmi zmanjšati.«

Eva Pavlović Mori, igralka Calcit Volleyja: »Naredile smo veliko nepotrebnih napak. Tekmo bi kaj lahko zaključile v uri in pol, se pravi v treh nizih. Švicarke so resda prikazale dobro odbojko, vendar so do obeh nizov prišle zahvaljujoč našim napakam. Ampak vseeno, zmaga je ostala doma, v Švico gremo z minimalno prednostjo. Vemo, kako igrajo, zato verjamem, da se z gostovanja lahko vrnemo s polnim izkupičkom in da bomo nadaljevale svojo evropsko pot.«

Miha Štamcar
Foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica