• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


V knežjem mestu Calcitovi plavalci do novih uspehov

Že skoraj dve leti je odkar je virus SARS-CoV-2 zarezal v naš vsakdan in dodobra premešal štrene tudi na športnem področju. Nešteti ukrepi, omejitve, karantene in testiranja v dobršni meri vplivajo tudi na športnike. Vendar, ko vidimo, da se na vse te dodatne omejitve požvižgajo in so pripravljeni narediti skoraj vse, da bi le lahko nadaljevali s treningi in tekmami, jim lahko samo čestitamo!

Prav zaradi tega, je v tem času večino plavalnih tekem potekalo brez prisotnosti gledalcev. Zato je Plavalna zveza Slovenije omogočila na večini tekem neposreden prenos v živo preko Youtube kanala. Na ta način je omogočen ogled tekme več gledalcem, kot bi jih lahko sprejele tribune kateregakoli slovenskega bazena. In tudi podatki kažejo, da si takšnih prenosov ogleda več tisoč gledalcev. Upajmo, da se gledalci kmalu vrnejo na tribune ter internetni prenos postane stalnica.

Niku zlato in bron, Izi bron

V Celju je 13. in 14.11.2021 potekala plavalna tekma, v 25 metrskem bazenu, 35. MM Pokal mesta Celje 2021. Tekme so se udeležili tekmovalci 18 slovenskih klubov. Med njimi je bilo 11 plavalk in plavalcev Plavalnega kluba Calcit Kamnik. Pod vodstvom trenerja Mihe Potočnika so plavali: Lena Novak, Žana Peterlin, Živa Prašnikar, Taja Vejnovič, Maja Vezenkova, Iza Videc, Andraž Cencelj, Miha Justin, Mark Anej Lapuh, Nik Peterlin in Rok Vejnovič.

Nik Peterlin je v najdaljših dveh disciplinah osvojil odličji in sicer 1. mesto na 800 m prosto in 3. mesto na 1500 m prosto. Iza Videc je blestela v hrbtni tehniki in osvojila 3. mesto na 50 metrov in 4. mesto na 200 in 100 metrov hrbtno. V slednji disciplini je Izin uspeh dopolnila klubska kolegica Lena Novak s 6. mestom.

V kategoriji B finala so plavali:

Rok Vejnovič 1. mesto in Andraž Cencelj 4. mesto na 100 m mešano.

Rok Vejnovič 4. mesto 100 m prsno.

Miha Justin 1. mesto 200 m hrbtno.

Živa Prašnikar 2. mesto 100 m prsno.

Nik Peterlin 2. mesto 400 m prosto.

Taja Vejnovič 1. mesto 400 m prosto.

To so le uvrstitve na prva štiri mesta. Tako v A kot v B finalu je bilo še veliko uvrstitev do desetega mesta. Praktično vsi naši plavalci so tudi popravili osebne čase, v posameznih disciplinah. To pa je dober pokazatelj, da pridno in marljivo trenirajo, kljub skorajda nemogočem urniku treninga. Trenirajo namreč med 6. uro in 8. uro na kranjskem bazenu in pridejo v šolo ob 9. uri, ko marsikdo še do službe ne pride.

Čestitamo in se že veselimo naslednje tekme!

Matjaž Spruk


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica