• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Judoisti po tekmovanju ostali še na mednarodnih pripravah

V soboto, 30.10.2021 so se štirje judoisti JK Komenda udeležili mednarodnega turnirja Iršičev memorial, ki ga je odlično organiziral Judo Klub Železničar Maribor in je potekal v Športni dvorani Lukna v Mariboru. Svojo skromno udeležbo so tekmovalci JK Komenda povečali tako, da so skoraj vsi nastopili v dveh starostnih kategorijah, poleg svoje še med starejšimi. Nastopilo je 186 tekmovalcev, iz 43 klubov in 5 držav: Slovenije, Avstrije, Italije, Češke in BiH. Tekmovanje je bilo kar zahtevno, saj so se ga udeležili odlično pripravljeni tekmovalci iz močnih klubov iz tujine. Kljub vsemu so se tudi kamničani: Matej, Brina, Žiga in Maj dobro odrezali.

Najboljši je bil petnajstletni Maj Lokar Gros, ki je osvojil kar dve kolajni. Najprej se je dobro boril v kategoriji U16, kjer je po dveh zaporednih zmagah, tretjo po nekoliko nepošteni sodniški odločitvi izgubil zaradi treh zaradi kazni (shido) in na koncu osvojil 3. mesto. Vse to je bilo poplačano v kategoriji U18, kjer je osvojil 1. mesto.

Odlično se je borila tudi Brina Frece, ki je prav tako z dvema zmagama v kategoriji U18 osvojila 2. in z dvema zmagama med članicami 4. mesto. Brez kolajne sta tokrat ostala Žiga Klarič in Matej Mally, ki bosta nedvomno naslednjič uvrščena še višje.

Judoisti so po končani tekmi ostali v Mariboru in se naslednji dan udeležili mednarodnih judo priprav, kjer so v borbah poizkusili uporabiti naučeno znanje.

REZULTATI:

U16

Maj Lokar Gros - 3. Mesto

Matej Mally - 5. Mesto

U18

Maj Lokar Gros - 1. Mesto

Brina Frece - 2. Mesto

Člani

Brina Frece - 4. Mesto

Žiga Klarič - 7. Mesto

 

Katarina Kumer


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica