• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Na zmago v srednjeevropski ligi bodo morali še počakati

Marek Gergely

V tekmi petega kroga srednjeevropske lige so odbojkarji Calcit Volleyja doma izgubili proti ekipi SK Zadruga Aich/Dob z 2:3 (-21, 22, -17, 22, -12). Kamničani se bodo v soboto, 23. oktobra, ob 18. uri, v Murski Soboti pomerili z domačo Panvito Pomgrad.

Calcit Volley – SK Zadruga Aich/Dob 2:3 (-21, 22, -17, 22, -12)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 50, sodnika: Mezöffy, Horvath (oba Madžarska).

Calcit Volley: Kos 2, Hribar (L), Bregar 13, Purić 14, Kosmina 10, Gasparini, Klobučar 18, Siirilä 5, Brulec 1, Beravs, Plot (L), Mujanović 3, Pavlović. Trener: Matija Pleško.

SK Zadruga Aich/Dob: Hruška 6, Gergely 4, Steiner (L), Jeliazkov 9, Formela 15, Marelić 12, Krassnig 3, Podlesny 8, Grabmüller 11. Trener: Martin Micheu.

Kamničani bodo po sobotni prvi zmagi v domačem prvenstvu, ko so s 3:0 premagali Krko, na prvo v srednjeevropski ligi morali še počakati. Čeprav se je zdelo, da jim bo delo nekoliko olajšano, saj so gostje iz Doba v Kamnik prišli le z devetimi igralci, so se morali sprijazniti s še enim porazom v tem tekmovanju. Vendar tudi s prvo točko.

Po izenačenem začetku, ko sta se ekipi menjavali v vodstvu, so Dobljani z blokom Blazeja Podlesnyja domačinom pobegnili za tri točke (9:12), po polminutnem odmoru Matije Pleška in bloku Michala Hruške pa za štiri (14:10). Domači odbojkarji so bili premalo učinkoviti v napadu, s preveč napakami na servisu in prenizki v bloku, kar so gostje izkoristili in po novi lastni napaki Kamničanov povedli že z 20:15. Do vodstva z 1:0 v nizih so prišli po napadu Marina Marelića, ko so izkoristili svojo tretjo zaključno žogo.

V drugi niz so Kamničani vstopili bolj odločno in po točki Mihe Bregarja prišli do treh točk prednosti (6:3), nekaj laže pa so zadihali, ko so z asom Jana Brulca vodili s 13:7. Z dvema zaporednima blokoma Martina Kosmine je domača ekipa, ki je povedla s 16:9, bila vse bližje izenačenju v nizih, s čimer pa se gostje še niso strinjali. Na servis Hruške so po polminutnem odmoru dosegli kar sedem zaporednih točk za vodstvo s 17:16. Pleško je vzel še svoj drugi polminutni odmor in šele Diko Purić je zaustavil serijo gostujočih zaporednih točk, nato pa z dvema zaporednima asoma svojo ekipo spet popeljal do vodstva. Ko je bil takoj zatem uspešen še Tommi Siirilä, so Kamničani spet nekoliko lažje zadihali. Prednost treh točk niso več izpustili rok, niz pa se je končal z napako gostov na servisu.  

Domači odbojkarji so v tretjem nizu ob kar treh blokih povedli s 4:1, vendar so Dobljani že na četrti točki izid izenačili, z asom Podlesnyja so sami prišli do treh točk prednosti (12:9), z blokom Hruške pa do štirih (13:9). Tudi v nadaljevanju niza so se napake v domači ekipi vrstile ena za drugo in pa kar treh zaporednih je bilo že skorajda neulovljivih 18:11 za goste, ki visoke prednosti niso več izpustili iz rok. Niz se je končal z dvanajsto lastno napako Calcit Volleyja v tretjem nizu. Od tega osem na servisu.

Tudi začetek četrtega niza kamniški ekipi ni obetal ničesar dobrega, kajti po bloku Nicolaia Grabmüllerja so za gosti zaostajali za štiri točke (3:7). Dobljani so vodili tudi z 11:6, na servis Bregarja so Kamničani izid na enajsti točki izenačili, že v naslednji akciji pa jih je Jan Klobučar popeljal do vodstva. Domači odbojkarji so z asom Purića gostom sicer pobegnili na tri točke (18:15), a sta bili ekipi na 19. točki že spet skupaj. V napeti končnici so se izenačenja v nizih, drugega na tekmi, vendarle veselili domači odbojkarji.

Na menjavo strani so v tie-breaku s točko prednosti odšli Kamničani, ki so do takrat petkrat izenačili izid. Toda po menjavi strani so bili po točki Grabmüllerja bližje končni zmagi gostje, ki so prvi prišli do dveh točk prednosti (11:9), ki so tudi prišli do dveh zaključnih žog. Grabmüller je z asom izkoristil prvo.

Izjava po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Skupaj z igralci si želimo, da bi prikazali dobre igre, radi bi, da bi bili naši rezultati boljši, ampak kot kaže, je to v stanju, v kakršnem smo, naš domet. Seveda s tem nismo zadovoljni in se trudimo za več, je pa to očitno realno stanje. Dobljani si zaslužijo pohvale za igro, res je, da jih je bilo samo devet, vendar so prišli s prvo postavo. Dob ima vedno zelo dobro sestavljeno ekipo, sem so se prišli 'stepsti' in na koncu so dobili tisto, kar so iskali. Želel sem si zmago, ki bi nam prav prišla tudi za samozavest igralcev, nič kaj lepega pa nas ne čaka v soboto v Murski Soboti. Čaka nas še ena napeta tekma, upam, da se bodo fantje spočili, žal pa še vedno ne bomo mogli računati na Mitjo Gasparinija in Danila Pavlovića.«

Miha Štamcar
Foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica