• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Calcit waterpolo v uvodo za pokalni naslov prekratek za gol

Na uvodu v ligaški del pokala Slovenije smo spremljali zgolj eno srečanje, saj je bila tekma med Koprom in Triglavom zaradi okužb s Covid-19 v domačem moštvu preložena. Na tej, ki je bila odigrana, pa smo videli izenačen boj vse do konca, tri točke pa so ostale na Kodeljevem, saj so Ljubljančani proti kamniškemu Calcitu slavili z 12:11.

PP člani, 1. krog
Koper 1958 – Triglav Kranj (preloženo)
Ljubljana Slovan : Calcit Kamnik 12:11 (3:1, 3:2, 2:3, 4:5)
Potočnik 5, Salihi in Puš 2, Stefanović, Čanč in Fakin 1; Stele, Gledec, Briški in Bergant 2, Sokler, Al. Cerar in Blažević 1.

Domači so tekmo bolje odprli in povedli z dvema goloma Eneja Potočnika, nato pa so prek kapetana Martina Steleta odgovorili tudi gostje. Miha Fakin je tik pred prvim odmorom poskrbel za novo dvomestno prednost. Kamničani so na uvodu v drugo četrtino hitro znižali, natančen je bil Rok Bergant. Sledila sta zadetka domačega kapetana Martina Puša in Alishana Salihija, tako da so se domači še enkrat nekoliko odlepili. Goste je nekoliko približal Aleksander Cerar, Potočnik pa je z novim golom poskrbel, da so domači na glavni odmor odšli s plus 3.

V tretji četrtini so Kamničani hitro znižali le na gol zaostanka, za kar sta poskrbela Blaž Briški in letošnja okrepitev Ivan Gledec. Za ponovno prednost z dvema zadetkoma je nato zabila še okrepitev v vrstah Ljubljane, Vukašin Stefanović. Luka Sokler je nekaj manj kot tri minute pred koncem tega dela igre spet znižal, Salihi pa je s svojim drugim golom na tekmi poskrbel, da so domači v zadnjo četrtino vstopili z dvema zadetkoma prednosti. Takrat je svoj prvi gol na tekmi prispeval Matija Bernard Čanč in semafor je ponovno kazal plus 3 v korist moštva iz prestolnice, druga kamniška okrepitev iz tujine Goran Blažević in Gledec z drugim zadetkom pa sta Kamnik še enkrat vrnila na minimalni zaostanek. Nato pa so domači povezali tri zaporedne zadetke (dva je zabil Potočnik, enega pa Puš) in prvič povedli za štiri. Kamničani so prek Steleta, Briškija in Berganta še enkrat prišli na gol zaostanka, a za vsaj remi jim je zmanjkalo časa in Ljubljana je vknjižila prvi komplet točk.

Druge tekme prvega kroga, kot smo že omenili, tokrat zaradi zdravstvenih težav v taboru Kopra ni bilo in bo odigrana naknadno.

Jaka Mikoletič za vaterpolo.info

FOTO: Klemen Brumec/arhiv Calcit kamnik


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica