• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Z glavami ostale še na sredini tekmi z Ukrajinkami

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi četrtega kroga Sportklub prve odbojkarske lige doma izgubile proti SIP Šempetru z 0:3 (-22, -20, -25). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v soboto, 23. oktobra, ob 15. uri, gostovale v Kopru pri Luki Koper.

Calcit Volley – SIP Šempeter  0:3 (-22, -20, -25)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Juraja, Rožej.

Calcit Volley: Pavlović Mori 5, Špoljarič (L), Mihevc, Javornik 2, Radišković, Šiftar 9, Brulec Kostić, Boisa 10, Janežič (L), Charuk, Sillah 18, Zorman 5, Čižman 3. Trener: Gregor Rozman.

SIP Šempeter: Lukman, Božič 3, Koren 6, Črnila  15, Puckmeister, Vidali 12, Trbojevič-Ovčar, Simonović, Lekše 8, Mazej (L), Štampar, Gimpelj 4. Trener: Beno Božič.

Kamničanke, ki so med tednom po hudem boju proti ukrajinski ekipi Prometej Dnipro izpadle iz kvalifikacij lige prvakinj, so v prvih dveh tekmah domačega prvenstva, z GEN-I Volleyjem bodo igrale pozneje, zanesljivo prišle do zmage. Boljše so bile tako od Krima, kot Nove KBM Branika, na drugi strani so Šempetranke po zmagah nad Luko Koper in ATK Grosuplju, v prejšnjem krogu z 2:3 izgubile z Ankaranom.

Domači trener Gregor Rozman je tekmo s Šempetrankami začel z mladimi igralkami, ki so dobro začele tekmo, saj so po točki Fatoumatte Sillah vodile z 11:7. Vendar nadaljevanje za kamniško ekipo ni bilo več tako uspešno. Popustile so na sprejemu, tako da je že na dvanajsti točki sledilo izenačenje, po novi lastni napaki pa so gostje po začetnih 1:0 spet povedle (15:14). Obetala se je zanimiva končnica, do katere je tudi prišlo, spretnejše in srečnejše pa so bile gostje, ki so s točko Tali Lekše izkoristile že svojo prvo zaključno žogo.

Drugi niz, slab začetek Kamničank, slabo na sprejemu, po lastni napaki so za gostjami zaostajale za pet točk (1:6) in prvi polminutni odmor, toda po bloku Kaje Gimpelj je bilo že 10:4 za Šempetranke. Rozman je v igro poslal organizatorko igre Evo Mori, vendar tudi to še ni spremenilo poteka tekme, kajti po dveh zaporednih točkah Neje Vidali je bilo že 14:6 za SIP Šempeter. Ko je bila v bloku uspešna še Vita Črnila, so Kamničanke zaostajale za deset točk (7:17). Šempetranke so vodile tudi s 23:13, po seriji dobrih servisov Anje Zorman in Eve Mori so Kamničanke svoj zaostanek sicer prepolovile, vendar je Vidalijeva njihovo serijo zaporednih točk le zaustavila.

Z asom Maše Božič in uspešnem napadu Vidalijeve so v začetku tretjega niza varovanke Bena Božiča povedle s 6:2. Po polminutnem odmoru so se Kamničanke le zbrale in z blokom Morijeve izid na deveti točki izenačile, z asom Zormanove pa povedle z 10:9. Kamničanke so vodile tudi še s 17:14, vendar se gostje niso predale, po maratonski točki so po napaki domačink prišle do vodstva (19:18). Veliko zaslug za preobrat je s servisi imela Vita Črnila, še bližje presenetljivi zmagi pa so Šempetranki po še eni od številnih lastnih napak domače ekipe (skupaj jih je v treh nizih naredila kar 29), ko so povedle z 20:18. Čeprav so Kamničanke s tremi zaporednimi točkami še enkrat povedle (21:20) in imele po bloku Sillahove tudi eno zaključno žogo za zmago v tretjem nizu, so se zaslužene zmage veselile gostje. Usodo domače ekipe sta zapečatili Lekšetova in Črnila.

Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Nismo igrali dobro, nismo igrali tistega, kar smo se dogovorili. Ne glede na to, katera je nocoj začela in katera jo je končala, ekipa je sestavljena iz štirinajstih igralk, mi pa nismo bili pravi. Šempetranke so bile boljše in so zasluženo zmagale. Morali bomo še veliko trenirati, se veliko učiti. Ta poraz je opomin za naprej, kajti zadeve se tako ne peljejo. Del krivde za poraz lahko pripišem tudi nase, ker sem zastavil tekmo, kot sem jo.«

Beno Božič, trener SIP Šempetra: »Pričakovali smo, da Kamničanke po sredini tekmi z Ukrajinkami ne bodo tekme začele v najmočnejši postavi, ampak vseeno moram pohvaliti svojo ekipo za pristop in za borbenost. Določene zadeve, ki jih skozi teden delamo na treningih, že kažejo sadove in morda smo pri nekaterih zadevah omejeni, toda s hitrostjo se da marsikaj nadomestiti. Mislim, da se je to nocoj tudi pokazalo. Naša zmaga je bila popolnoma zaslužena.«

Miha Štamcar

Foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica