• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Tudi Kamničani do prve prvenstvene zmage

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi tretjega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške doma premagali Krko s 3:0 (15, 13, 15). V prihodnjem krogu bodo Kamničani v soboto, 23. oktobra, ob 18. uri, gostovali v Murski Soboti pri Panviti Pomgrad. Še pred tem slovenske pokalne zmagovalce v sredo, 20. oktobra, čaka še domača tekma srednjeevropske lige proti SK Zadrugi Aich/Dobu.

Calcit Volley – Krka  3:0 (15, 13, 15)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Rožej, Juraja.

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 11, Purić 12, Kosmina 10, Gasparini, Klobučar 10, Siirilä 3, Brulec 1, Beravs, Plot (L), Mujanović 1, Pavlović. Trener: Matija Pleško.

Krka: Hafner, Erpič 2, Čopi 1, Borin (L), Travnik 6, Kožar 1, Pulko 1, Lavrič 1, Peterlin 9, Hvala, Lindič 4, Jaklič (L), Renko, Koncilja. Trener: Tomislav Mišin.

V kamniški športni dvorani sta se pomerili ekipi, ki sta v prvih dveh krogih ostali praznih rok. Kamničani so v svoji dvorani morali priznati premoč Merkur Maribora, v prejšnjem krogu pa so v Tivoliju izgubili proti ACH Volleyju, medtem ko so Novomeščani doma izgubili proti Salonitu in Panviti Pomgradu.

V prvi niz so kamniški odbojkarji vstopili zelo odločno. Z asom Jana Brulca so gostom že uvodoma pobegnili na 6:0, po dveh zaporednih napakah gostov pa je bilo že 13:3 za domačo ekipo, ki je prevladovala v vseh elementih igre. V sredini niza so se Novomeščani le prebudili, s točko Tonija Travnika so se domačinom približali na šest točk zaostanka (11:17). Vendar veselje gostov ni dolgo trajalo, kajti po polminutnem odmoru so domačini po uspešnem napadu Martina Kosmine spet prišli na varnih osem točk prednosti (19:11). Jan Klobučar je poskrbel za prvo zaključno žogo, ki so jo Kamničani po napaki gostov tudi izkoristili.

Tudi v začetku drugega niza vnema domačih odbojkarjev ni popustila. Še naprej so pritiskali s servisov in z dvema zaporednima asoma Klobučarja povedli s 6:1. Gostujoči trener Tomislav Mišin je vzel polminutni odmor, takoj po vrnitvi na igrišče pa je Miha Bregar dosegel novo točko za Kamničane. Visoko vodstvo ni uspavalo varovancev Matije Pleška, ki so z blokom Dika Purića vodili že s 17:8 in bili na dobri poti, da zmagajo tudi v drugem nizu. Visoke prednost ob zbrani in učinkoviti igri niso zapravili, še več, z asom Tommija Siriilä so ob koncu prišli tudi do največje prednosti v drugem nizu.

V tretjem nizu so Kamničani prvič povedli z blokom Bregarja (3:2), s četrtim asom Klobučarja pa s 5:2. Novomeščanom ni pomagal niti polminutni odmor, ki so ga vzeli še pri zaostanku štirih točk (7:11). Ko se je z asom izkazal še Purić, Bregar pa je z novim blokom zaustavil novomeški napad, je bilo že 16:9 za Calcit Volley. Matija Pleško je v igro poslal Žana Beravsa in Nika Mujanovića, kar razmerja moči na igrišču ni spremenilo. Purić je dosegel še svoj drugi as za 18:9, priložnost za igro sta dobila še Timotej Gal Kos in Miha Plot, dodobra pa je svojo postavo premešal tudi gostujoči trener gostov Tomislav Mišin. Tekma se je končala s sedemindvajseto lastno napako Krke.

Izjavi po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Podoben pristop smo imeli tudi proti Merkur Mariboru in ACH Volleyju, tukaj se ni nič spremenilo. Je pa res, da nasprotnik velikokrat igra toliko, kot mu dovoliš. Pomembno je, da smo tekmo dobili. Vem, kje smo, v kakšnem stanju je ekipa in s te strani sem popolnoma miren. Zavedam se, da moramo stopnjevati svojo igro, je pa res, da bo treba čim prej popraviti zdravniški karton, ki ni najboljši, saj si bodo tekme sledile ena za drugo.«

Tomislav Mišin, trener Krke: »Odigrali smo nič od nič. Mislim, da smo tekmo izgubili že na poti v Kamnik. Priznati moram, da sem kaj takšnega videl prvič v svoji karieri. Igrali smo s strahom, v krču, naredili smo veliko lastnih napak, brez odgovornosti. Zelo sem razočaran, težko je reči kaj pametnega.«

Miha Štamcar

Foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica