• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Prepričljive državne prvakinje

Odbojkarice Calcit Volleyja, ki v letošnji sezoni branijo naslov državnih prvakinj, so v prvem krogu Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v svoji dvorani premagala Krim s 3:0 (22, 19, . Za Kamničanke je bila to zadnja preizkušnja pred prvo kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev v ligo prvakinj, ko bodo v četrtek, 7. oktobra, gostovale v Ukrajini pri Prometeju iz Dnepra. V domačem prvenstvu bodo v soboto, 10. oktobra, spet igrale doma, njihov nasprotnik bo Nova KBM Branik.

Calcit Volley – Krim   3:0 (22, 19, 15)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 60, sodnika: Milojević (Ljubljana),

Calcit Volley: Pavlović Mori 3, Špoljarič (L), Mihevc 4, Javornik 2, Radišković 11, Šiftar 2, Brulec Kostić 11, Boisa 8, Janežič (L), Charuk 9, Zorman 1, Čižman 2. Trener: Gregor Rozman.

Krim: K. Mohorič 3, Frelih, Deželak 2, J. Mohorič 13, Metelko, Bavdaž 4, Jovanović 2, P. Blažič , T. Blažič (L), Bogataj 4, Jerman (L), Kenda, Krašovec 2. Trener: Jože Časar.

Varovanke Gregorja Rozmana z enim očesom sicer že pogledujejo proti Dnepru, kjer jih prihodnji četrtek čaka prva kvalifikacijska tekma lige prvakinj proti zelo močnemu Prometeju, vseeno pa so proti Ljubljančankam v tekmo vstopile resno, brez podcenjevanja. Tudi zato, ker so krimovke vse prej kot naivna ekipa, kar so v lanski sezoni nekajkrat dokazale, v letošnji pa so s prihodi Teje Blažič, Zale Krašovec, ki je še lani igrala za drugo ekipo Calcit Volleyja, Asje Šen in Pie Mar, ki ju tokrat ni bilo, še močnejše.

Čeprav so domače odbojkarice z uspešnim napadom, Naje Boise, povedle s 4:1, so do sredine uvodnega niza prevladovale Ljubljančanke, ki so po točki razigrane Nike Bavdaž prišle do treh točk prednosti (11:8). Vodile so tudi še s 14:12, toda s šestimi zaporednimi točkami so Kamničanke gostjam pobegnile za štiri točke (18:14). Štiri točke prednosti so imele tudi v sami končnici niza, dve zaključni žogi so nato krimovke ubranile, tretjo pa je izkoristila Boisa.

V drugem nizu so si Kamničanke hitro priigrale visoko prednost, po asu Boise je bilo že 12:5, šele po drugem polminutnem odmoru Jožeta Časarja in zaostanku šestih točk (10:16), so Ljubljančanke vzpostavile ravnotežje na igrišču. Na servis Julije Mohorič so se domačinkam pred vstopom v končnico niza približale le na točko zaostanka (19:20), vendar do preobrata ni prišlo. Tudi po zaslugi Mije Šiftar, ki je z asom svoji ekipi priborila pet zaključnih žog, prvo je nato izkoristila Lucille Charuk.

Že na začetku tretjega niza, so imele gostje težave na sprejemu po servisih Eve Mori. Andjelka Radišković je dosegla točko za vodstvo s 4:0, po bloku Charukove in lastni napaki Krima pa je bilo že 14:4 za domačo ekipo. Tekma je s tem odločena, hkrati pa je bila to priložnost, da domači trener Gregor Rozman v igro pošlje tudi igralke, ki v prvih dveh nizih niso veliko igrale. Že tako pa sta niz začeli Šiftarjeva in Neja Čižman. Tekma se je končala s predolgim servisom gostujoče ekipe.

Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Ne bom rekel, da smo tekmo začeli v krču, dejstvo pa je, da smo do izida 14:11 naredili pet, šest lastnih napak. Vedeli smo, da je kakovostna razlika na naši strani in da je samo vprašanje časa, kdaj bomo to potrdili tudi na igrišču. Težko je bilo biti ves čas na maksimumu, čeprav sem to od igralk zahteval, vem pa, da so z glavami že v Ukrajini. Lahko rečem le, da smo korektno oddelali tekmo in zasluženo zmagali.«

Jože Časar, trener Krima: »Calcit Volley ima v svojih vrstah najboljše tuje igralke v Sloveniji, najbolje mlade igralke, ki so v Sloveniji trenutno na voljo, zato moram dejansko biti nad svojim maksimumom, če jim želiš parirati. S prvima dvema nizoma smo lahko kar zadovoljni, še vedno pa se nam pripetijo lastne, tehnične napake, zgrešeni servisi, slab sprejem in podobne stvari, ki se nam v prihodnje ne bodo smele več dogajati. Vsekakor zaslužena zmaga domače ekipe.«

Miha Štamcar

foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica