• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Nova plavalna sezona Plavalnega kluba Calcit Kamnik

Plavalci plavalnega kluba Calcit Kamnik poletni del treningov opravijo na domačem bazenu »Pod Skalco«. Pogoje za treninge na bazenu v Kamniku nam omogočijo Občina Kamnik in  Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, za kar smo neizmerno hvaležni. V tem obdobju Plavalni klub Calcit Kamnik vsako leto organizira tudi dva kola gorenjske regije in tradicionalni, letos že 20. mednarodni plavalni miting Veronika. Miting Veronika je vedno zelo dobro sprejet, tako med tekmovalci, sodniki in gledalci. Slednjih letos zaradi COVID razmer ni bilo, nam pa je uspelo zagotoviti neposredni prenos tekme preko spleta, katere si je na sam dan prireditve ogledalo več kot 2000 gledalcev.

Organizacija mitinga je tudi priložnost, da klub pridobi nekaj več potrebnih dodatnih sponzorskih sredstev za svoje delovanje. Sama organizacija tekmovanj in delo plavalnega kluba na sploh sloni na prostovoljnem delu staršev plavalcev in staršev nekdanjih plavalcev. S strani staršev je vloženega veliko truda in dela, ki je skladno s trudom in odrekanjem plavalcev.

Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik sta omogočila, da so naši plavalci lahko plavali skoraj do konca septembra. Zadnji teden v septembru so se temperature spustile in plavanje ni bilo več mogoče, to je za naše plavalce pomenilo ponovne vsakodnevne vožnje na pokriti bazen. Po navadi so plavali v Radovljici. Letos pa v Radovljici prenavljajo bazen, tako da smo uspeli pridobiti nekaj prog na bazenu v Kranju. Ker je povpraševanje veliko so termini zelo neugodni. Prva tekmovalna skupina pod vodstvom Mihe Potočnika šteje 14 plavalcev. Plavajo od ponedeljka do petka od 6. do 8. ure zjutraj  v Kranju. To pomeni, da je odhod iz Kamnika že ob 4.45 uri in se vračajo okoli 9. ure. V tej skupini so tudi srednješolci Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik. Drugo tekmovalno skupino s 17 plavalci vodi trener Emil Tahirović in plavajo med 14. in 16 uro z odhodom avtobusa ob 12.50 uri iz Kamnika. Zaradi takšnih terminov, prvi zamudijo uro ali dve zjutraj, drugi morajo toliko prej iz šole, prav vsi pa uspešno usklajujejo šolske obveznosti in plavalne treninge. V tretji tekmovalni skupini je malo lažje, ker so še mlajši. Pod vodstvom trenerke Lare Seretin na bazenu Cirius plava 12 plavalcev.

Poleg vsakodnevnih treningov se vsi veselijo plavalnih priprav, katere organiziramo v času jesenskih krompirjevih in prvomajskih počitnic. Da, za te otroke so enotedenske priprave, na katerih intenzivno plavajo dvakrat na dan in se vrnejo čisto izmučeni, super počitnice. Toliko jim pomeni plavanje!

Največji osip plavalcev, se prav zaradi usklajevanja in logistike, zgodi ob prehodu v srednjo šolo, saj ne ostane veliko drugih možnosti, kot šola v Kamniku. Kateri od plavalcev, takrat zamenja klub, ker mu je bližje srednje šole, v Ljubljani, Kranju, velika večina pa jih kar konča s plavanjem… Vendar škoda, ker plavalci našega kluba redno posegajo po najvišji mestih na tekmovanjih, tudi po naslovih državnih prvakov, uvrstitvami v reprezentanco, nagrajeni so z občinskimi priznanji.

K vsemu temu bi veliko pripomogel pokriti bazen v Kamniku. Odpadla bi vsa utrujajoča (in ne nazadnje tudi draga) vožnja. Termini bi bili bolj človeški. Marsikateri otrok bi lahko v miru izbral srednjo šolo v Ljubljani, se vrnil domov, pojedel kosilo in odšel na trening.

Res, da je bil v zadnjem letu s strani občine predstavljen projekt pokritega olimpijskega bazena. Vendar bi se ta bazen nahajal pri Termah Snovik, kar ni najboljša rešitev, ker bi bilo zopet potrebno organizirati prevoz, vprašanje kako bi bilo s termini prog, ceno… Mnenja smo, da Kamnik potrebuje mestni pokriti bazen, kar je bilo že ničkolikokrat pred volitvami obljubljeno. Očitno je »bazen volivcev« dovolj velik in ti volivci bi zagotovo z veseljem hodili na pokriti bazen, vendar naš bazen je še vedno brez strehe.

Matjaž Spruk


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica