• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Calcitovci uspešni sredi Kočevja

V Kočevju so na dan slovenskega športa pripravili zanimivo in atraktivno dirko Urbani XC Kočevje, ki je štela za točke slovenskega pokala za mlade tekmovalce, na svoj račun pa so prišli tudi starejši v kategoriji open. Na dirki pod žarometi in v mestnem središču so člani kamniškega Calcit Bike Teama osvojili pet uvrstitev na zmagovalni oder.

Dirka v odprti kategoriji je potekala po sistemu kriterija in med 20 tekmovalci je zmago na koncu slavil Boštjan Hribovšek. »»Sprva nisem imel niti namena tekmovati, nato pa sem se v začetku tedna le opogumil. Za ogled proge ni bilo veliko časa, ker je bil urnik kategorij kar natrpan. Med enim od štartov sem naredil le nekaj tekočih krogov, da sem si zapomnil celoten potek proge. Po pravici, nisem veliko pričakoval, odšel sem na prvi kvalifikacijski štart neobremenjen. Po dveh krogih sem videl, da sem lahko zraven s prvimi in si tako hitro privozil vstopnico v finale. Sledila sta še dva štarta in šele ob 22. uri finale open Urbani XC Kočevje 2021. Vožnja v finalu je bila bolj napeta kot kvalifikacije. Menjava pozicij je bila čez celotno tekmo. Na sredi tekme sem zdrsnil na šesto pozicijo in nato proti koncu počasi pridobival mesta. V zadnjem krogu mi je uspelo v zaključku prehiteti Jakoba. Ne zgodi se velikokrat, ko se ti na tekmi ’poklopi’ prav vse, zato sem zelo vesel prvega mesta. Rad bi se zahvalil organizatorju za super izpeljan dogodek, ter hvala navijačem, saj gre delček medalje tudi njim,« je obširno razložil Hribovšek.

V odprti kategoriji sta se pomerila dva člana naše A ekipe. Blaž Žle je zasedel šesto mesto, Matic Kranjec Žagar pa sedmo. Nal Auer je bil 11., David Jagodič 12., Gal Pavlič 13., Anže Dolenšek 14. in Tilen Jagodič 16.

Organizatorji so sicer pripravili krožno dirko, krog je bil dolg 1100 metrov in je potekal v središču mesta, s čimer so naš šport približali širši množici. Med 120 tekmovalci so bili tudi številni Calcitovci, naš podmladek je zasedel štiri mesta na zmagovalnih stopničkah. Anamarija Kosec je bila tretja v kategoriji do 11 let. Tajda Šoštarko je bila najhitrejša med dekleti do 13 let. Gašper Štajnar je bil najboljši v U15, Hana Kranjec Žagar pa je osvojila tretje mesto v U17.


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2023 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica