• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


ODLIČNI NASTOPI CALCITA V AJDOVŠČINI

V Ajdovščini so se gorski kolesarji pomerili na četrti dirki slovenskega pokala v olimpijskem krosu SloXcup. Člani kamniškega Calcit Bike Teama so se veselili osmih zmag. Med člani elite je bil najboljši Rok Naglič, med članicami elite Maruša Knap, v U17 Ambrož Vovk in Hana Kranjec Žagar, Boštjan Hribovšek med veterani 1 in Valter Tomšič med veterani 3 ter Nik Golob med 15 leti ter Tajda Šoštarko med deklicami do 13 let.

V najmočnejši članski kategoriji je bil peti Luka Tavčar, sedmi Blaž Žle in ob tem tretji med mlajšimi člani, od 9. do 12. mesta so se zvrstili Matic Kranjec Žagar, Gal Pavlič, Peter Vovk in Anže Dolenšek.

Med dečki do 15 let je slavil Nik Golob, prva je bila Tajda Šoštarko med deklicami do 13 let. Žan Šekoranja je osvojil tretje mesto med dečki do 11 let, na enakem mestu med deklicami v isti starostni kategoriji je končala Anamarija Kosec. Na zmagovalnem odru je končal še Bojan Kemperl, ki je bil drugi med veterani 4.

»Na kratko povedano, zopet ena izmed tistih dirk, ko lahko rečem, da sem dobro oddirkal. Počutje in noge so bile odlične, vse se je ’poklopilo’ in sem zmagal. Odlična priprava za vse tekme, ki še prihajajo,« je sporočil Naglič.

»Končno dirka SloXcup. Na žalost v svoji kategoriji sama na štartu. Vseeno sem dala vse od sebe in se borila po najboljših močeh. Če nimaš konkurence, si jo pa najdeš. Malo je vse skupaj potekalo v bolečinah, saj sem na ogledu proge dvakrat grdo padla, ampak sem se vseeno odločila da štartam. Odlična priprava za Alpentour trophy, ki prihaja,« je povedala Knapova.

»Proga je bila zelo prašna z veliko spusti, kar mi je ustrezalo. Na progi nisem imel nobenih težav, kar me je pripeljalo do moje prve zmage. Zelo se zahvaljujem mojemu trenerju in Calcit Bike Teamu za podporo,« je bil dobre volje Golob.

»Lahko rečem, da je dirka uspela po načrtih. Sicer nisem dosegel najboljšega rezultata, vendar sem skozi celotno dirko odvozil brez napak. Vozil sem z glavo in po svojih najboljših zmožnostih. Sicer trenutno nisem v najboljši formi, a mislim, da je bila predstava na dirki dobra,« je svoj dan s kolesa opisal Žle.

»Četrta tekma slovenskega pokala je za nami. Poleg tekem starejših kategorij smo imeli zjutraj še tehnični poligon mladih, ki smo si ga z veseljem ogledali in videli, kako se razvijajo mladi tekmovalci v prave gorske kolesarje. Nato so sledili štarti mlajših kategorij v krosu.

Malo čez 14 uro smo štartali veterani in amaterji v kar lepem številu. Startali smo nekoliko z zamikom zaradi močnega vetra, ki je dodobra povzročal težave organizatorjem na štartno ciljnem prostoru. Zagnali smo se v štartni krog in naprej na progo. Sam sem odpeljal vseh pet krogov v svojem tempu. Zadovoljen sem z vožnjo in rezultatom. Lepo je bilo tekmovati na domačem terenu, ker je bilo ogromno navijačev čez celo progo, tako da je bilo super vzdušje,« pa je nekaj več misli o dirkaškem dogajanju strnil Hribovšek.

Vsi rezultati XC Ajdovščina: https://prijavim.se/uploads/4075_result.pdf

Na Kopah so se za točke slovenskega pokala pomerili tekmovalci v spustu, barve Calcit Bike Teama pa je na njej branil Maj Babačič, ki je dirko končal na 18. mestu. »Druga dirka za Unior DH pokal Slovenije se je odvijala na Kopah. Stil proge mi je bil všeč. Konkurenca je bila močna.

Pristal sem na 18. mestu, za kar je bil deloma kriv tudi moj padec v spodnji tretjini proge. Tekma me je postavila na trdna tla, vidim, da bom potreboval še veliko trening,« je dejal.


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica