• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Štirje Calcitovci že preizkusili progo za EP

Štirje gorski kolesarji kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič, Matic Kranjec Žagar, Blaž Žle in Maruša Knap so se v Novem Sadu udeležili testne dirke pred evropskim prvenstvom v olimpijskem krosu, ki bo ta konec tedna. Najboljši rezultat je vpisal Naglič, ki je bil peti.

Moško dirko je zmagal Madžar Zsombor Palumby pred Ukrajincem Olegom Konjajevem in Slovakom Matejom Ulikom. Naglič je bil 5., Kranjec Žagar 9. in Žle 11.

»Da se adaptiramo na vročino in potreniramo progo pred EP, smo se odločili nastopiti na test eventu. Razmere so bile zelo težke, od 36 stopinj v senci in kar preko 40 stopinj na soncu. Glede na to, kakšen profil je proga, skoraj brez nekih resnih vzponov, sem z dirko na koncu bil zadovoljen. Do evropskega imamo še teden dni časa, naredil bom vse v to smer in se potrudil da oddirkamo eno dobro dirko,« je sporočil Rok.

»Štartal sem iz tretje vrste. Na začetku sem se super počutil in prehitel kar nekaj kolesarjev, ki so startali pred mano. Nato sem skušal najti nek tempo, ki ga bom lahko držal celotno dirko. Proga za evropsko prvenstvo je namreč zelo nenavadna in vsebuje veliko ravnine ter zelo malo klanca. Proti koncu dirke me je malce pobralo in sem izgubil nekaj časa. Tako sem dirko zaključil na 9.mestu. Hvaležen sem, da sem lahko že teden pred evropskim prvenstvom dirkal na tej progi, tako da lahko popravim napake, ki sem jih naredil,« je povedal Matic.

»Vrnitev z višine in ponovno dirkanje, to sem čakal. Malo me je presenetila vročina, a sem se je hitro navadil. Od starta sem šel nekoliko preko sebe in skušal držati najboljše. Kasneje sem to plačal. Drugi in tretji krog sem zaradi tega nekoliko izgubil. Potem sem prišel k sebi in nadaljeval v pravem ritmu. Zadovoljen sem z dirko, saj sem kljub slabemu začetku odvozil dobro dirko. Komaj čakam evropsko prvenstvo,« je dodal Blaž.

V ženski konkurenci je za tekmice bila premočna Irina Popova iz Ukrajine, druga je bila njena rojakinja Maria Sherstiuk, tretja pa Maruša Knap.

»Od začetka ni šlo najbolje, vročina, prah, nisem prišla v ritem. Potem se mi je odprlo in sem oddirkala v tempu kot sem želela. Vesela sem, da nam je Calcit omogočil, da smo se udeležili preeventa, saj smo s tem dodobra spoznali progo za EP naslednjo nedeljo. Sem motivirana in komaj čakam tekmo za EP,« pa je zaključila Maruša.

Tekmovalni del evropskega prvenstva, na katerem bodo Calcitovci nastopili v dresu slovenske reprezentance, se bo začel v četrtek z dirkami v veteranskih kategorijah ter moštveno štafetno dirko. Naše tekmovalce dirke čakajo v soboto in nedeljo.

PR Calcit Bike Team / foto Maruša Knap


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica