• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Številni uspehi v vseh kategorijah XC Završnice

Završnica je bila prizorišče predzadnje dirke slovenskega pokala SloXcup za gorske kolesarje v olimpijskem krosu. Dirko članov elite je dobil Rok Naglič, člani Calcit Bike Teama pa so se znova izkazali z odličnimi rezultati.

Naglič je na koncu slavil z minuto prednosti pred prvim zasledovalcem Gregorjem Dimicem.

»Danes je bila predzadnja dirka slovenskega pokala. Kljub utrujenosti iz Alpentoura mi je vseeno uspelo zmagati. Dirka je bila dobro organizirana in super speljana proga,« je po dirki povedal Naglič.

Preostala člana naše A ekipe Blaž Žle in Matic Kranjec Žagar sta zasedla peto in šesto mesto. Sledila sta jima Gal Pavlič in Anže Dolenšek na sedmem in osmem mestu, Tilen Jagodič je bil 10.

Na dirki ženske elite je Maruša Knap osvojila drugo mesto, hitrejša od nje je bila le Vita Movrin.

»Dirka v Završnici je bila super! Odlična organizacija in dobro vzdušje. Rada dirkam na domačih tleh in tako je bilo tudi danes. Malo utrujene noge po Alpentouru, ampak vseeno zadovoljna z rezultatom. Res sem uživala,« je bila zadovoljna Knapova.

Ambrož Vovk je med tekmovalci do 17 let osvojil drugo mesto: »Proga je bila super. Bila je tekoča in zelo super za peljat. Šlo je tekoče, vsak krog sem odvozil hitreje, na koncu sem osvojil drugo mesto. Nov del na progi mi je bil zelo všeč, je ena najboljših prog letos.«

Lepe uspehe so dosegli naši mladi upi. Neža Šekoranja je bila najboljša med tekmovalkami do 7 let. Anamarija Kosec si je prikolesarila tretje mesto v kategoriji U11. Tajda Šoštarko je slavila v U13, v kategoriji U15 pa sta si drugo in tretje mesto priborila Gašper Štajnar in Nik Golob. Hana Kranjec Žagar je prepričljivo zmagala med tekmovalkami do 17 let.

Boštjan Hribovšek je prepričljivo zmagal med veterani 1, Valter Tomšič med veterani 3, Bojan Kemperl je bil drugi med veterani 4.

Vsi rezultati: TUKAJ


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica