• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Odličen začetek v Kočevju

V Kočevju se je minuli vikend začela domača sezona za gorske kolesarje v olimpijskem krosu. Dirke so bile v znamenju blata, tekmovalci kamniškega Calcit Bike Teama pa so prikolesarili do desetih kolajn. S tretjim mestom je v močni mednarodni konkurenci v članski konkurenci navdušil državni prvak Rok Naglič.

Dirkaški vikend v Kočevju je bil razdeljen na dva dneva. V soboto so v blatnih in deževnih razmerah dirkale mlajše kategorije, preizkus na tehničnem poligonu pa je zaradi vremena odpadel. V nedeljo so se pomerile starejše kategorije.

Naglič je v Kočevju pokazal izvrstno pripravljenost in bil ves čas dirke v stiku z najboljšimi, nekaj časa je celo vodil. Na koncu je moral priznati premoč Avstrijcu Mariu Bairu na prvem in Italijanu Danieleju Braidotu na drugem mestu. Slovenski državni prvak v moški elitni konkurenci je na mednarodni dirki UCI C.1 za drugim zaostal 10 sekund, za prvim pa 37.

»Dirka v Kočevju mi je zelo pri srcu, lepo je dirkati na domačem terenu. Proga ni bila najboljša zaradi sobotnega dežja, a je bila glede na pogoje vrhunska. Z rezultatom sem zadovoljen, malo mi je le žal, ker je bil Mario v zadnjem krogu hitreje na kolesu in se je odpeljal naprej. A prve stopničke na C1 dirki so dober rezultat in komaj čakam naslednje dirke,« je bil dobre volje Naglič.

Preostala člana A ekipe sta se zvrstila drug za drugim, Matic Kranjec Žagar je osvojil 12. mesto, Blaž Žle 13. V konkurenci do 23 let je bil Matic sedmi, Blaž pa osmi.

»Štart iz tretje vrste mi je kar dobro uspel in sem zadovoljen z njim. Tudi štartni krog sem dobro odvozil, potem pa me je po prvem krogu malo zabilo in sem izgubil nekaj časa. Vzel sem gel, malo popil in se skušal čim bolje regenerirat. Nato sem se iz kroga v krog skušal čim bolje in konstantno peljati, tako da sem pridobil nekaj časa nazaj in dirko zaključil na 12. mestu. Z dirko sem zadovoljen, a še vedo imam rezerve in prostor za izboljšave. Na naslednjih dirkah bom popravil še nekaj napak in upam na uspešen preostanek sezone,« je bil zadovoljen Matic Kranjec Žagar.

»Z včerajšnjo dirko sem si dvignil motivacijo za naslednje dirke. Ne morem reči, da sem zadovoljen, saj sem naredil začetniško napako in nisem dovolj jedel med samo dirko. Sem pa zadovoljen s prvimi tremi krogi in startom, ki so mi uspeli zelo dobro. Upam, da že naslednji vikend v Gradcu pokažemo pravo formo, ki se počasi dviguje. Moje misli pa so usmerjene na domačo dirko v Kamniku,« je bil komentar Žleta.

Do 10. mesta v ženski elite konkurenci je prikolesarila Maruša Knap.

Prvega mesta se je v konkurenci gorskih kolesark do 17 let veselila Hana Kranjec Žagar, ki je po dirki povedala: »Prva in moja najljubša dirka v pokalu Slovenije je šla po mojih željah. Počutila sem se odlično. Tehnični odseki so mi ležali. Dala sem vse od sebe in si priborila zmago.«

V konkurenci do 11 let sta bila tretja Žan Šekoranja in Anamarija Kosec. Med deklicami do 15 let je Calcit Bike Team zabeležil dvojno zmago, najhitrejša je bila Tajda Šoštarko, za njo je končala Ula Ravnikar Bolčina. Enako je bilo v kategoriji fantov do 15 let, prvi je bil Gašper Štajnar, drugi pa Nik Golob.

Med veterani 1 je bil najboljši Boštjan Hribovšek, Valter Tomšič je med veterani 3 pridirkal do tretjega mesta.

»Končno se je tekmovanje začelo tudi za nas 'starejše' kategorije. Dan je bil kar pester, saj smo že zgodaj začeli z mlajšimi tekmovalci z ogledom proge ter ogrevanjem za tekmo. Po startu U15 kategorije sem se šel kmalu ogrevat za svojo tekmo. Občutek na ogrevanju je bil dober. V startnem krogu smo se zapodili in kar kmalu ujeli mlajše kategorije. V drugem krogu se je umirilo s prehitevanjem mlajših tekmovalcev, proga pa je bila vse bolj suha. V tretjem krogu sem na rocky gardnu naredil napako in posledica je bila salta čez balanco. Nato sem nekaj časa rabil, da sem prišel v ritem, vendar nisem bil več z glavo pri stvari. Mitja me je v zadnjem krogu ujel ter prehitel. V zaključku sem stisnil zobe in za las za nekaj sekund naredil razlike pred Mitjo, da mi ni bilo potrebno sprintati v cilj. Super pohvala gre organizatorjem za lepo izpeljano tekmo,« je razložil Hribovšek.

Naslednja dirka slovenskega pokala SloXcup bo 27. junija v Kamniku, kjer bo tudi državno prvenstvo.

Vsi rezultati


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica