• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Na vrh kamniškega Kvadratlona zopet ekipa ZZP Proteini.si

Že deveto leto zapored konec julija Športna zveza Kamnik v sodelovanju z Zavodom za turizem in šport v Občini Kamnik, Odbojkarskim klubom Kamnik, Vaterpolskim društvom Kamnik in Občino Kamnik organizira kamniški Kvadratlon. Tovrstno tekmovanje je edinstveno v Sloveniji, cilj organizatorjev pa je predvsem druženje z igranjem atraktivnih poletnih športov. Ekipe se tako na igriščih in Bazenu pod Skalo merijo v ekipnih poletnih športih: nogometu na mivki, košarki 3na3, odbojki na mivki in malem vaterpolu. Ekipo sestavlja pet igralcev, ki morajo nastopiti v vseh štirih športih. Letošnjega tekmovanja se je udeležilo deset precej enakovrednih ekip, med njimi tudi popolnoma ženska ekipa Caric. Samega tekmovanja so se letos udeležili tudi podžupan Občine Kamnik Matej Slapar (ŠKD Mekinje), vodja športa na Zavodu za turizem in šport v Občini Kamnik Franci Kramar (Cico team), predsednik Vaterpolskega društva Kamnik Dare Homar (Cico team) eden najboljših, če ne celo najboljši slovenskih vaterpolistov Matej Nastran (Železni team), slovenski reprezentant v odbojki Klemen Hribar (Cico team) ter mnogi drugi športniki in športni delavci. Zadnji dan pa sta si tekmovanje ogledala tudi podžupan Občine Kamnik Igor Žavbi idirektorica Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik Božena Peterlin.

Prvi dan so se ekipe merile v nogometu na mivki. Po izredno izenačenih tekmah, je na koncu slavila ekipa Stavca bar, ki se je razigrala šele v finalu in visoko premagala ekipo ZZP Proteini.si.  Tretji so bili igralci ekipe Cico team, ki so v boju za tretje mesto premagali ŠKD Mekinje. Omeniti velja še odlično šesto mesto Caric.

Drugi dan se je igrala košarka 3na3, kjer smo spremljali izredno borbene in na trenutke grobe tekme. Na presenečenje vseh je na koncu slavila ekipa Cico tema, pred ekipo ZZP Proteini.si in še enim presenečenjem ekipo ŠKD Mekinje.
V tretji disciplini, odbojki na mivki,  ni bilo večjih presenečenj, razen morebiti tretjega mesta Caric. Za prvo mesto pa sta se zopet udarili ekipi ZZP Proteini.si in Cico teama. Uspešnejši so bili slednji, ki so imeli tako po treh disciplinah točko prednosti pred ekipo ZZP Proteini.si.

V vaterpolu pa smo na žalost namesto napetega zaključka, že pred tekmo za tretje mesto med ekipama ZZP Proteini.si in Pool barom vedeli za končnega zmagovalca Kvadratlona, saj slednji k tekmi niso pristopili v športnem duhu in so brez pravega odpora (kljub temu, da so ekipo večinoma sestavljali vaterpolisti) prepustili zmago nasprotnikom. Tako so igralci ZZP Proteini.si za eno točko prehiteli Cico team, ki je v vaterpolu naredila največ kar je bilo mogoče in osvojila peto mesto. V senci dogodkov za tretje mesto, je minila tekma za prvo mesto v vaterpolu. Od ekipe Skor zares  so bili uspešnejši igralci Železni teama, ki so se tako vsaj malo odkupili za slabše predstave v preteklih disciplinah.
Končni vrstni red po treh dneh Kvadratlona je bil tako:


  1. mesto ZZP Proteini.si (Dalibor Crnoja, Karlo Reisner, Luka Komatar, Sandi Bijelič in Marijo Bijelič) – 35 točk
  2. mesto Cico team (Jure Sitar, Andrej Štembergar Zupan, Dare Homar, Klemen Hribar in Franci Kramar) – 34 točk
  3. mesto ŠKD Mekinje (Matej Slapar, Gašper Klemen, Boštjan Burja, Luka Svetec in Jure Mandelj) – 24 točk
  4. mesto Železni team 22 točk
  5. mesto Pool bar -21 točk
  6. mesto Stavca bar – 19 točk
  7. mesto Carice – 18 točk
  8. mesto Hribovska mornarica – 14 točk
  9. mesto Skor zares – 13 točk
  10. mesto Mamuti – 11 točk


Najbolj koristen igralec 9. Kvadratlona je postal član Cico teama Andrej Štembergar Zupan, v ekipo Kvadratlona pa so bili izbrani še Anton Hočevar – naj rovka, Dalibor Crnoja – žlica trica, Klemen Hribar – naj potičkar, Matej Nastran – sidro No.1 in Teja Jazbinšek- Carica. ZZP Proteini.si so tako osvojili svoj drugi naslov in tako za pridobitev prehodnega pokala v trajno last potrebujejo le še en naslov.

Pri letošnjem tekmovanju pa ne smemo mimo vseh sodnikov, ki so imeli z nekaterimi ekipami še posebno težavno delo in pa številnih sponzorjev, ki so pripevali nagrade za letošnji skoraj 1.000 eur vreden nagradni sklad. Tako se za pomoč zahvaljujemo Občini Kamnik, Zavodu za turizem in šport v Občini Kamnik, Calcit Volleyballu, Vaterpolskemu društvu Kamnik, Veliki planini d.o.o., Piceriji Skok, Piceriji Tara, Pool baru, Adriatic Slovenici, Proteini.si, Gostilni pri Planinskem Orlu, Orientu in Gostilni in penzionu Repnik.

Naslednjo leto bo na sporedu deseta obletnica tega zanimivega poletnega tekmovanja, organizatorji pa obljubljajo, da bo tekmovanje tej lepi obletnici primerno.

Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica